Reţete culinare pentru preparate din bucătăria tradiţională ardelenească. Retete din Ardeal


Colecție de
rețete din Ardeal, mai vechi si mai noi. Prezentare


Icre

Salata de icre

- 2-3 lingurite de icre sarate de hering sau proaspete de caras sau  pastrav - icrele de crap se fac foarte greu,
- zeama de la o jumatate de lamiie mare,
- ulei de floarea soarelui
- optional o ceapa medie tocata marunt.

Folosind o lingura de lemn sau mixerul pe viteza cea mai mica, se amesteca bine icrele cu zeama de lamiie pina cind amestecul incepe sa se intareasca, apoi, amestecind continuu se adauga putin cite putin uleiul (ca la maioneza). Se tot adauga ulei pina cind amestecul devine destul de consistent dar sa nu fie prea gras.
Cind e gata, se adauga ceapa tocata marunt si se mai omogenizeaza. Daca icrele sunt nesarate se adauga sare dupa gust.
Salata de icre se serveste ca aperitiv, unsa pe piine proaspata, cu o palinca.
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.